Home EU – volontør

EU – volontør

Hvad er europæiske volontørtjeneste?

Europæisk volontørtjeneste (EVS – af det engelske European Voluntary Service) er et program, hvor EU støtter frivillige projekter i europæiske lande. Hvis man efter at have sendt en ansøgning til et projekt bliver godkendt, får man støtte af EU. EU dækker nemlig store dele af dine rejseudgifter; lommepenge, mad, logi osv.

Der er dog nogle krav i forbindelse med at arbejde som EU-volontør. Du skal blandt andet være mellem 18 og 30 år for at kunne deltage i et af projekterne. Derudover kræves der at du er opsat på at arbejde i, hvad der vil svare til en almindelig arbejdsuge, samt har relevante sprogkundskaber (afhænger af, hvilket land du rejser til).



Et ophold som EU-volontør er ofte af længere varighed end almindeligt frivilligt arbejde, og man forpligter sig til at arbejde ofte et sted mellem 2 og 12 måneder. Ligesom med andre former for frivilligt arbejde er der forskellige muligheder mht. projekter, og projektmulighederne ændrer sig fra år til år. Landene er dog begrænset til EU-landene, samt Island, Schweiz og Norge.

Hvordan bliver man EU-volontør?

Processen, der hjælper dig til at blive EU-volontør, kan godt være forvirrende, og for nogen virke lang. Først og fremmest skal man finde en sendeorganisation. Dette vil sige en organisation, som gerne vil hjælpe dig med at komme af sted på din rejse. Hvis du ikke kan finde en sende organisation selv, kan du prøve andre veje: der er nemlig organisationer, som ”normalt” er vant til at være sendeorganisationer, og disse kan du altid prøve at tage kontakt til.

Når du så har fundet nogen, der gerne vil være din sendeorganisation, er det så tid til at finde enværtsorganisation. Du skal altså i EU’s database (se længere nede), finde ud af, hvilket et projekt rundt omkring i EU, du har lyst til at deltage i.

Endeligt skal du skrive en ansøgning til EU, om at få lov til at tage af sted til dette projekt. For at forstå hele processen til fulde, skal du opsøge flere informationer, og studere processen grundigere. Du skal f.eks. også udarbejde et budget, som skal indsendes til godkendelse.

Fordele:

Den altafgørende fordel, og den fordel, der adskiller frivilligt arbejde, som EU-volontør og almindeligt frivilligt arbejde, er prisen. Det at kunne få dækket så store dele af sine udgifter er et meget vigtigt punkt mht. EU-volontør.

Hvad angår fordelene generelt ved frivilligt arbejde, kan du læse dem ved at læse indlægget om frivilligt arbejde.

Ulemper:

Ulempen, derimod, er at da det jo er EU-støttede projekter, har du ikke selv 100 % valgfrihed ift., hvor du vil hen, og hvad du vil arbejde med. Nederst på siden finder du et linket til EU’s database over aktuelle og fremtidige EU-projekter.

Som med fordele, kan resten af ulemperne ved frivilligt arbejde generelt læses under indlægget af samme navn.

Før du rejser:

Hele processen der skal til for at blive EU-volontør kan være lang, og er i hvert fald indviklet. Derfor skal dustarte processen i god tid, før du har planer om at rejse af sted. Det er også vigtigt at huske på, at det ikke er alle ansøgninger, der opnår tilskud. For ikke at bruge hele dit sabbatår på at søge, og derefter blive afvist er det jo netop vigtigt at du starter informationssøgningen i meget god tid.

Hjemmesider:

Uddannelses- & Forskningsministeriet – Her kan du læse mere om EU Volontør

http://www.afs.dk/over18/evs-volontoer/#afs-nav-ansoegningsproces

http://europa.eu/youth/evs_database– på denne hjemmeside kan du søge i EU’s database, hvor de forskellige projekter er tilgængelige

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here