Interview Interrail

Navn: Christina N.
Alder: 20 år
Nuværende: Læser til finansøkonom 

Hvordan foregik din Interrail tur?

Jeg rejste på interrail sammen med min kusine. Der er mange former for interrail: nogen pakker kufferten og tager det som det kommer med hensyn til hoteller, byer osv., men for min kusine og jeg var det vigtigt, at vi nåede at se nogle bestemte byer. Vi havde valgt syv byer ud på forhånd, som vi synes kunne være fantastiske at opleve – Rom, Venedig, Milano, Nice, Barcelona, Paris og London. Grunden til at vi valgte disse byer var, at de er meget forskellige, så vi kunne både nå at opleve kultur, afslapning på stranden og shopping. På turen foretog vi os mange forskellige ting. Vi så rigtig mange seværdigheder, gik rundt og oplevede byerne og deres atmosfærer, tog på stranden og slappede af, shoppede osv.– så det var mange forskellige ting vi fik oplevet! En ting, som nok for mange var mærkeligt, var, at vi lagde alkoholen på hylden. Vi synes, at det var vigtigere for os at opleve byerne og bruge penge på at se ting, end at drikke os fulde om aftenen! Jeg har hørt fra mange, at dét med at tage rundt og drikke i alle byer også skulle være rigtig fedt, og det er nok dét de fleste forbinder med interrail, men jeg vil bestemt også anbefale den anden måde at gøre det på.

Hvorfor valgte du at tage på interrail i dit sabbatår?

Mange vælger at tage et sabbatår, så de kan komme udenfor Europas grænser og opleve de forskellige verdensdele. Det var dog fra start af ikke min plan at tage et sabbatår, men jeg ville derimod gå direkte på min videregående uddannelse. Derfor var det begrænset både med tid og penge, hvis man skulle udenfor Europas grænser, og det var dér jeg ’faldt’ over idéen med interrail. Da man i dag har store muligheder for at komme rundt i hele verden, overser man let alle de fantastiske byer, som egentlig er i Europa. Dette var en af grundene til, at jeg synes, at en måneds tur med tog rundt i Europa var en fantastisk måde at holde en alternativ sommerferie på.  Hvis man vil rundt til forskellige byer i Europa, er interrail en rigtig god løsning. Der er mange togforbindelser, det er behageligt at tage toget, og man er ikke tvunget ud i en ”bilsituation”, som muligvis bliver ubehagelig eller tvunget til at flyve rundt, hvilket er rimelig dyrt for pengepungen.

Hvad husker du, som den bedste oplevelse på turen?

Det hele! Ej, det er virkelig et svært spørgsmål. Eftersom man oplever så meget, og man har set så mange ubeskrivelige ting, er det svært at udpege én ting, som har gjort ekstra meget indtryk på én. Det er også lidt det, som er fantastisk ved denne måde at rejse på: man oplever så meget, at man slet ikke kan sige at noget var det bedste!

Hvis du havde muligheden, ville du så ændre noget?

Nej, der var ikke noget jeg ville ændre! Jeg synes, vi fik endnu mere ud af turen, end jeg have turde håbe på og regne med. Heldigvis var der ingenting på turen, der gik galt, men det er jo dét, som er fordelen ved at man planlægger alt hjemmefra; så kan man lidt bedre sikre sig, at man bor i et ordentligt område og derudover at man kan undersøge byerne hjemmefra med seværdigheder, og hvad man skal være særlig opmærksom på.

Er Interrail noget, du vil anbefale til andre?

JA! Interrail er helt sikkert noget, jeg vil anbefale til andre! Det er en rejsemåde, som kan gøres på mange måder. Man kan gøre det alene, mange sammen eller blot to. Man kan have planlagt noget af turen i form af byer, hoteller osv., det hele eller ingenting. Det kan gå ud på forskellige ting – druk, opleve byernes kultur osv.

Hvad er dine fremtidsplaner?

Mine fremtidsplaner er at færdiggøre min finansøkonom til sommeren 2020, og så tage til udlandet og tage min bachelor i finans, gerne i et engelsktalende land. Så må vi se, hvad verden kan tilbyde. Samtidig har jeg overvejet at tage på sommerskole mellem mit 2. og 3.semester evt. i Malaysia. Jeg synes, at det er vigtigt at opleve så meget af verden, og selvom det måske betyder en bytur mindre i ny og næ, så er det dét hele værd, når man kommer hjem! Derudover har min kusine og jeg også en plan om at skulle af sted igen – hvis ikke flere gange.

Dine bedste råd til andre, der gerne vil på interrail?

I stedet for at tage offentlige transportmidler kan det faktisk godt betale sig at gå rundt! Der er to fordele: du sparer penge + du ser meget mere af byen! Dog er det praktisk at have anskaffet sig et kort og nogle gode sko.

Vælg din(e) rejsemakker(e) med omhu. Oftest er man af sted på interrail en måneds tid, og det kan være lang tid, hvis man allerede går hinanden på nerverne efter første uge. Det er ikke blot om I kan holde ud at bo sammen, men også om I har samme idé om formålet med turen.

Selvom det kan være mange penge for en seværdighed, forlystelse, en taske osv. så gør det! Hvis du virkelig kunne tænke dig det/se det, så hold dig ikke tilbage! Penge skal ikke have en betydning, fordi oplevelsen har oftest en større værdi end det man betaler – det kan jeg i hvert fald skrive under på.

Lande i EU er ikke alle lige rige, og derfor kan der opstå ubehagelige situationer f.eks. tyveri. Derfor vil jeg altid råde folk til at tjekke om de områder, de vælger at bo i er ’ordentlige’. Husk derudover altid at tænke dig om med hensyn til opbevaring af værdigenstande.

Køb en interrailbillet! – Man køber en måneds interrailbillet dvs. at man i de 30 dage kan rejse ubegrænset alle dage, dog valgte vi en lidt billig løsning; en billet som hedder 22 dage med 10 rejsedage dvs. at vi over 22 dage kunne rejse 10 dage ubegrænset (disse dage måtte vi selv vælge). Denne billet er en del billigere og oftest bruger man alligevel ikke mere end de 10 dage, fordi det er de færreste byer, man kun er 1 dag i. Derud over valgte vi at flyve hjem. Dette gjorde, at vores tur blev lidt længere end de 22 dage, fordi vi i den sidste by ikke skulle bruge vores interrail kort.

Vær opmærksom på at mange lande er der rabat hvis man er mellem 12-26 år!

Klik her hvis du gerne vil tilbage til den originale artikel om Interrail

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here