Interview Pædagogmedhjælper

Fortæl kort om dig selv:

Mit navn er Sidse, jeg er 22 år. Jeg er vokset op i Hinnerup og flyttede for halvandet år siden til Århus sammen med min storebror. Jeg studerer nu på pædagogseminariet Jydsk.

Inden jeg kom hertil: Jeg blev student i 2011 på Favrskov Gymnasium. Jeg vidste efter gymnasiet at jeg ville studere til pædagog, men havde brug for en skolepause, og valgte derfor at holde 2 1/2  sabbatår.

 

Hvad foretog du dig i dine sabbatår?

I mit første sabbatår blev jeg fuldtidsansat på mit tidligere fritidsarbejde i en bager. Da jeg havde mulighed for at søge ind på seminariet gjorde jeg det – men jeg fik desværre et afslag. Jeg blev helt ødelagt over afslaget, men bestemte mig for det næste år skulle dreje sig om, hvordan jeg kunne komme ind på studiet året efter.

Jeg søgte en masse pædagogrelateret arbejde og nåede også at overveje højskole, inden jeg fik tilbudt et fuldtidsarbejde som pædagogmedhjælper i en fritidsklub i Hinnerup. Jeg har derfor arbejdet i klubben indtil jeg halvandet år efter begyndte på seminariet.

 

Hvorfor valgte du at bruge dine sabbatår på denne måde?

Mit første sabbatår handlede primært om at få en pause efter 10 år i folkeskole og 3 på gymnasiet. Derudover ville jeg gerne tjene en masse penge så jeg havde råd til at flytte hjemmefra og nyde livet inden jeg begyndte at studere igen.

Det næste halvandet år blev brugt med smil på læben hver dag, og jeg blev i mit arbejde i fritidsklubben virkelig bekræftet i, at det er dét jeg skal arbejde med resten af livet. Og det er for mig den bedste måde at bruge sit sabbatår på.

Pædagogmedhjælper i Sabbatår

Hvis du skal fremhæve nogle oplevelser du havde i dine sabbatår, hvilke skulle det så være?

Min største oplevelse i mine sabbatår er, følelsen af, at have fundet sit kald. Jeg har aldrig haft et stort behov for at rejse, opleve verden osv., men jeg har et stort behov for at finde tryghed i min hverdag og det fandt jeg virkelig her.


 

Hvis du havde muligheden for at ændre noget i forbindelse med dine sabbatår, hvad skulle det så være?

Ingenting. Jeg er en af de fjollede mennesker som mener, at tiden aldrig er spildt og at man lærer af alt man oplever. Jeg tænker umiddelbart, at jeg ikke fik noget specielt ud af at arbejde fuldtid i den bager jeg var hos i mit første sabbatår. MEN hvis jeg ikke havde været der, havde jeg måske fået et andet pædagogmedhjælper arbejde resten af mine sabbatår, og det ville jeg være ked af, da jeg virkelig var glad for mit arbejde i fritidsklubben.

 

Vil du anbefale andre at bruge deres sabbatår på samme måde som dig?

Helt sikkert. Jeg er blevet bekræftet i, hvad jeg vil arbejde med resten af livet. Hvis man er i tvivl, har man i sine sabbatår en gratis chance for at undersøge hvad man vil med sit liv, og jeg fandt ved hjælp af min pædagogmedhjælper arbejde ud af, at jeg gerne ville læse til pædagog.

Skøjtebane - Arbejde i Danmark Sabbat 

Hvad er det vigtigste du har lært i dine sabbatår?

Det vigtigste jeg har lært i mine sabbatår er hvad jeg vil arbejde med. Jeg har derudover også lært mig selv meget bedre at kende.

 

Hvad er dine bedste råd til andre, der skal til at holde sabbatår?

Hvis man skal holde sabbatår, skal man finde ud af med sig selv, hvad man har aller mest lyst til. Det er i ens sabbatår man ikke er forpligtet til noget, og det skal man virkelig udnytte.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here