Interview Guide

Navn: Anders Christensen
Alder: 21 år
Nuværende: Netop stoppet efter 3 sæsoner som guide.

Hvilke steder har du arbejdet som guide?

Min første sæson startede blot 2 uger efter guideskolen hos Service & Co. Her blev jeg ansat som højsæsonsguide i Sunny Beach og var her i 2 måneder. Da min kontrakt udløb her, blev jeg spurgt om jeg ville hjælpe med at lukke en anden destination ned, og kom herefter til Samos i 1,5 måned.
Min vintersæson bød på 7 måneder på Gran Canaria. Min, hvad der blev til, sidste sæson startede i Tunesien. Her var jeg blot 3 uger, da jeg blev tilbudt at blive Supervisor på Kos, og sluttede altså af med, at være her i ca. 3 måneder.

Guide - Klatre

Hvorfor valgte du at blive guide?

Jeg havde længe igennem mine 3 år på handelskolen tænkt over, at jeg ville ud og rejse bagefter. Jeg havde kigget lidt på forskellige muligheder, og både backpacker, bartenderskole og guideskole var i overvejelserne. Efter at have arbejdet ved TDC i et stykke tid, besluttede jeg mig for, at der skulle ske noget nyt, og valgte at tage på Service &  Co guideskole i Lloret de Mar.

Jeg elsker at rejse, og hvilken bedre måde at opleve forskellige lande på, samtidig med at man får lidt penge for det også.

Hvordan bliver man guide?

Der er forskellige muligheder for at blive det. Jeg valgte den uafhængige guideskole Service&Co. Den kan alle tage hvis man vil det. Den koster lidt mere, men varer også lidt længere tid, og du får de fedeste oplevelser og venskaber her. Man kan også tage de respektive rejsebureauers guideskoler som bl.a. Apollo, Spies og Star Tour. Her skal man bare igennem job-samtaler først, og derefter kommer du på guideskolen.

Hvad husker du, som den bedste oplevelse undervejs?

Der har været virkelig mange forskellige og fede oplevelser, så hvilken der er bedst, er meget svært at sige. Umiddelbart er det bedste alle de mange unikke venskaber, som er blevet skabt rundt omkring i flere forskellige lande også. Men ellers er det samværet på destinationerne. Byturene man har, de forskellige ture man tager på.Guide - MTB Tour

Hvis du havde muligheden, ville du så ændre noget?

Nej!

Vil du anbefale andre at blive guide?

Det er bestemt anbefalelsesværdigt for alle! Både jeg, og alle mine tidligere kolleger vil anbefale det. Jeg har endnu ikke hørt om noget, som ikke har synes, at det var fedt.
Hvad er dine fremtidsplaner?
Efter endt guide-”karriere” er det nu blevet tid til andre udfordringer. De starter med 6 måneders backpacking i Australien, og derefter bliver til studie i Århus.

Dine bedste råd til andre:

Gør det! Gør det I altid har tænkt på. Det belønner sig I sidste ende.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here