Skiinstruktør

Hvad vil det sige at være skiinstruktør?

At være skiinstruktør er et job der kombinerer en international anerkendt uddannelse, masser af skiløb, undervisning, afterskiing og masser af sjove oplevelser. Som skiinstruktør arbejder du for en østrigsk skiskole. Her underviser du børn, unge og voksne på ski eller snowboard.

Der er forskellige måder at tage en sæson i Østrig på, bl.a. som ’skibums’ – hvor du arbejder på f.eks. en restaurant, en bar eller skiudlejning, man kan blive skiguide, som indkluderer arbejdsopgaver som at indkvartere sine danske gæster, vise dem rundt i området og på pisterne m.m., og så kan man blive ski- eller snowboardinstruktør.
Som skiinstruktør har du normalt 6 arbejdsdage om ugen afhængigt at travlheden. Du underviser typisk fra kl. 10-15 og har, både inden og efter undervisningen, tid til at stå på pisterne uden gæster.

Når man vil være skilærer, skal man gøre sig et par overvejelser. Først og fremmest, hvilken destination man kunne tænke sig at komme til. Derudover kræves det at man tager skiinstruktøruddannelsen, for overhovedet at blive ansat som skiinstruktør. Vil man til Østrig, er det en klar fordel at have haft tysk, da man forventes at kunne undervise på et forståeligt tysk niveau.

Lønnen for en skiinstruktør varierer meget fra skiskole til skiskole, men er nok til at dække månedlige omkostninger som husleje, mad og SJOV. Desuden er der gode muligheder for drikkepenge fra glade gæster, hvis du gør en god indsats!

Hvad er forskellen på skiguide og skiinstruktør?

Jobbet som hhv. skiguide og skiinstruktør er meget forskelligt. Som skiguide er dit hovedansvar at tage dig af dine danske/skandinaviske gæster og sørge for at de får en god ferie på din destination. Som skiinstruktør underviser du skiskolens gæster, som kan være alt fra russiske, tyske, hollandske til danske og svenske turister. Man underviser på tysk, engelsk og dansk (og måske endda på et fjerde sprog, hvis man kan) og det er en udfordring, men helt klart sjovt og gæsterne er typisk overbærende med skiinstruktøren, så længe de giver dem en god oplevelse med at stå på hhv. ski og snowboard.

Skiinstruktør Østrig Sabbatår 2014

Hvorfor gør man det?

Man bliver ski- eller snowboardinstruktør helt enkelt, fordi man elsker at stå på ski/snowboard! Derudover får man både en internationalt anerkendt uddannelse og undervisningserfaring (på flere sprog) at skrive på CV’et, et kæmpe netværk af udenlandske kolleger og venner, forbedrede sprogkundskaber samt markant forbedret teknik i sit eget skiløb.

Laura Skiinstruktør Sabbatår

Hvordan bliver man skiinstruktør?

Som sagt, kræver det en uddannelse at blive skiinstruktør – men frygt ej, uddannelsen kan du tage sammen med en stor flok danskere, der alle har ambitioner om at blive ski/snowboardinstruktør.
Blivskiinstruktor.dk er en virksomhed, der hjælper danske ski-entusiaster med netop dette -at opfylde deres drøm om at blive ski- eller snowboardinstruktører. Man sender en ansøgning til Blivskiinstruktor.dk, som de læser og vurderer hvorvidt du er en kvalificeret kandidat til at blive ski-eller snowboardinstruktør. Såfremt du opfylder kriterierne, kaldes du til samtale. De tildeler dig en destination og skiskole ud fra ansøgerens ønske og kompatibilitet med destinationen. De sørger for alt papirarbejde ved hhv. ansøgning, arbejdsvilkår og tilmelding til uddannelsen. De forbereder dig til afrejse med bl.a. en introdag for alle kommende instruktører, de udsender forberedelsesmateriale, holder et forberedelseskursus med formålet at bygge fællesskab mellem deltagerne samt at forberede dem på at gennemgå ski/snowboardinstruktøruddannelsen. Desuden er de med dig under hele processen, fra ansættelse til endt uddannelse og under hele din sæson står de klar til at hjælpe.

Skiinstruktør Gruppebillede Sabbatår.dk

Fordele og ulemper ved jobbet som skiinstruktør

Der er klart mange fordele ved at være skiinstruktør, hvis du brænder for en sæson på ski, som jeg har nævnt ovenfor. Des mere skal tilføjes, at du danner et kæmpe netværk af både danske skilærere samt dine kolleger i skiskolen, som kommer fra hele verden. En anden fordel ved skilærerjobbet er, at man kun arbejder ca. 4-5 timer dagligt og har herefter al tid i verden til at stå på ski, gå på afterskiing sammen med dine kolleger og venner og have det sjovt.

Ulemper ved at være skiinstruktør, er at man underviser i dagtimerne, og dermed ikke har hele dagen, hver dag i sæsonen til at stå alene og udfordre dig selv på pisterne. Man tager ikke på sæson som skiinstruktør for at blive rig eller for at bo i luksus. I så fald bør man genoverveje sin beslutning. Man tager af sted for at have en sæson fuld af skiløb, fællesskab og oplevelser for livet.

Skiinstruktør Sabbatår 2015

Før du rejser

Der er forskellige muligheder for en skiinstruktør ift. hvor længe man ønsker at være af sted. Man kan tage af sted og være på sin destination en hel sæson, som typisk varer fra december til og med påskeferien, men man kan også nøjes med at tage af sted i højsæsonen, som typisk er i slutningen af december samt uge 7+8 i februar. (Man kan også tage af sted som skilærerpraktikant i uge 7+8 – dette kræver ingen uddannelse, men blot tilmelding til Blivskiinstruktor.dk)

Du skal overveje hvordan du vil tilbringe din sæson i sneen, da der, ligesom førnævnt, er andre muligheder for dette, f.eks. som skibums eller guide.

Skiinstruktør Sabbatår

Hjemmesider:

www.blivskiinstruktor.dk

www.skistar.com