Interrail

Hvad er interrail?

Interrail er en meget gammel rejseform, som har været in og yt mange gange. Interrail går i alt sin enkelthed ud på at rejse med tog rundt for at opleve Europa. Du køber en billet hos DSB, og rejser så rundt til diverse europæiske destinationer.

Mulighederne er mange: mange kan tage på storbyferie, landferie, badeferie. Man kan begrænse sin rejse til Øst, – Vest, – Syd, – eller Nordeuropa, eller blot rejse indenfor et land. Man kan rejse over en periode fra en uge, og til det uendelige (eller i hvert fald så længe pengene rækker), da det er muligt at forny sit interrailpass.

Prisen afhænger blandt andet af længden på rejsen, din alder, og hvor mange lande, du vil rejse til. Det er muligt at tjekke priserne på DSB’s hjemmeside, som står anført nede i bunden. Din alder for at kunne rejse med interrail er ikke afgørende. Det er både muligt at rejse som ung, barn, voksen og senior. Det er dog værd at bemærke at DSB kun sælger 2. klasses billetter til unge mellem 12 og 25 år.

Hvorfor tager man på interrail?

Interrail er en god mulighed for billigt at transportere sig rundt og opleve en masse på meget kort tid. Det er en rejse, hvor der er rigtig mange muligheder, og meget få begrænsninger. Der er mulighed for at møde en masse nye mennesker, og få set dele af Europa, som man måske ikke har set før. Det er også en anderledes rejseform og en oplevelse i sig selv at skulle rejse med tog i stedet for fly, som man jo nok ellers gør.

Alene eller med en ven på interrail?

Om du rejser alene eller med en ven afhænger meget af, hvordan du er som person. Du kan også vælge at rejse en hel gruppe af sted på interrail. At rejse alene kræver, at du er meget selvstændig, og ikke er bange for at skulle begå dig helt på egen hånd i et fremmed land, hvor du måske har svært ved at kommunikere med befolkningen. Det er dog en fordel, hvis du gerne vil slippe for at gå på kompromis med din ven/veninde, om hvor i skal rejse hen, og hvad i skal bruge tiden på. For dig der ikke har lyst til at rejse alene, kan du med stor fordel rejse med en ven eller en gruppe, når du tager på interrail. Hvis man rejser i en gruppe kan det dog være svære at blive enige, men det er f.eks. også muligt at dele sig og mødes igen på et senere tidspunkt i rejseforløbet. Interrail som rejseform sætter i hvert fald ikke begrænsninger ift., hvor mange du skal have med dig på din rejse.

Fordele ved at tage på interrail:

En af fordelene ved interrail er at det er en alsidig rejseform. Undervejs er det muligt at ændre på rejseplanerne, hvis man pludselig finder ud af at der er noget andet, man hellere vil.

Det er samtidig en hurtig måde at rejse på, og der er mulighed for at opleve rigtig meget, selvom man kun er af sted i kort tid: storbyer, øde egne, shopping, sight-seeing, smuk natur, og en kæmpe variation af forskellige kulturer rundt omkring i Europa.

Ulemper ved at tage på interrail:

Tog kan i længden blive rigtig træls.
Forsinkelser, mærkelige afgangstidspunkter og proppede kupéer kan være med til at gøre turen lang, og til tider besværlig og irriterende.

Det er kun muligt at rejse i Europa. Så hvis du de sidste 18 år af dit liv, har været rundt i diverse europæiske lande, kan en rejse, der udelukkende begrænser sig til at være indenfor Europas grænser måske forekomme lidt om en gentagelse af tidligere ferier, i hvert fald på nogle punkter.

Før du rejser på interrail skal du huske:

Der er ikke noget, der er decideret vigtigt at holde styr på, inden man rejser. Det er ikke nødvendigt at bestemme på forhånd, hvor lang tid, du vil rejse, da der som sagt er mulighed for at forlænge dit interrailpas. Én ting, der dog er værd at undersøge, er de forskellige priser og muligheder, der er i de forskellige interrailpas. Der er f.eks. ingen grund til at betale for 2 måneder, hvis man kun rejser i én.

Nogle vil synes, at det er rarest at planlægge noget af turen på forhånd, og hvis man synes det, så skal man selvfølgelig sætte lidt tid af, inden man rejser, til at se på, hvad man godt kunne tænke sig at opleve på sin rejse.

Hvis du godt kunne tænke dig at vide mere om hvordan det er at være på interrail, kan du læse interviewet med Christina på 20 år, der tog på interrail i Europa.

Hjemmesider hvis du har lyst til at undersøge interrail nærmere:

På DSB’s hjemmeside er det muligt at så de forskellige interrailpas og priserne og mulighederne i den forbindelse:

https://www.dsb.dk/find-produkter-og-services/interrail2/