Interview med Camilla, der har været Volontør i Filippinerne

”Selvom man er fattig og er vokset op under hårde vilkår, oplevede jeg også, at vi ikke er så forskellige fra hinanden, som man kan gå og tro.” Camilla. 21 år. Volontør.

Camilla Sass, Volontør SabbatårFortæl kort om dig selv, hvor du var volontør, og hvad du lavede:

Jeg hedder Camilla, er 21 år gammel og efter jeg blev student valgte jeg at blive volontør i 4 måneder på Filippinerne. Sammen med en anden volontør arbejdede jeg på en lille skole ved navn Mindoro Christian Montessori. Vores primære opgave var at undervise børn fra lokalområdet i engelsk i deres sommerferie. Derudover assisterede vi i den normale undervisning, da skolen var i gang igen, var med i de forskellige ting der foregik på skolen og hjalp med praktiske ting såsom at male.

Hvad var din største oplevelse?

Det er svært at udvælge en oplevelse til at være den største. Man får vildt mange oplevelser ved at være af sted som volontør, fordi meget af det man møder, er nyt og fremmed for en. Det at være af sted, bo i at andet land i en længere periode, leve som man gør der, lære om kulturen og blive en del af et arbejdsteam har været en kæmpe oplevelse. Jeg har fået lov til lære folk at kende, høre om deres liv, se hvordan de bor, og det har virkelig været en stor oplevelse!

Hvad bidrog du til via din indsats?

Sabbatårs Volontør Camilla på FilippinerneJeg bidrog til, at skolen kunne tilbyde gratis ekstraundervisning for nogle børn i deres sommerferie. Jeg har været en hjælpende hånd for skolen både med praktiske ting, undervisning og med at gøre skolen mere synlig. Derudover bidrog jeg med glæde og fællesskab med børnene.

 

”Man kommer backstage om en kultur, ser fattigdom med egne øjne, og det sætter verden i et nyt perspektiv.”

 

Hvad har dit ophold lært dig?

Pige Filippinerne

I mødet med en anden kultur har jeg lært en masse – både om mig selv, Danmark og om mennesker generelt. Man kommer backstage om en kultur, ser fattigdom med egne øjne, og det sætter verden i et nyt perspektiv. Jeg har fundet ud af, hvor givende det er, at gøre frivilligt arbejde og hvor meget man får igen ved at give. Jeg er blevet udfordret, stået meget på egne ben og tror jeg har lært mere, end jeg selv er klar over.

Hvordan har dit syn på fattigdom ændret sig?

Barn Filippinerne - Camilla Volontør Sabbatår.dk

Noget vi flere gange lagde mærke til var hvor glade og taknemmelige folk var, selvom de ikke havde meget materielt set. De var taknemmelige over ting, som vi ofte tager for givet i Danmark. Selvom man er fattig og er vokset op under hårde vilkår, oplevede jeg også, at vi ikke er så forskellige fra hinanden, som man kan gå og tro.

Overvejer du også at blive volontør?

Kig dig omkring på: http://www.viva.dk/impact/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here