Home Lande New Zealand

New Zealand

0
New Zealand

Det er fascinerende at man kan rejse om på den anden side af kloden og så alligevel havne hos et folk, der minder så uhyrligt meget om os selv.

Kiwierne (Det kalder man folk fra New Zealand) er vestlige, veluddannede og meget venlige. Ja, faktisk mere venlige end os danskere, og de er ufattelig nemme at komme i kontakt med.

I New Zealand, findes der 2 officielle sprog, nemlig engelsk og Maori. Det er dog en meget lille del af befolkningen, der kan tale og forstår Maori.

New Zealand ser lille ud, sammenlignet med Australien. Men tag ikke fejl, landet er 6,5 gange så stort som Danmark, og 1.600 km. langt. Det er delt op i 2 øer, kaldet Nordøen og Sydøen ,og der bor i alt ca. 4 millioner mennesker i landet. Hovedstaden er Wellington (325.000 indbyggere), men den klart største by er Auckland – hvor der bor over 1.2 millioner mennesker.  Begge byer er desuden beliggende på Nordøen.

Mount Cook NZ

Natur i verdensklasse

New Zealand har en helt fantastisk natur, og det er ikke uden grund at man har optaget scener til Ringenes
Herre filmene i dette fantastiske land. Det er som om at New Zealand er en samling af alle andre landes bedste steder. Du finder nemlig alt lige fra Caribisk lignende strande, bløde bakker som man ser det i Irland, vinmarker som i Frankrig, islandske gejsere, norske fjorde og schweiziske alper. Der er altså noget for enhver smag og landet kan altså stille enhver naturelsker tilfreds.

NZ Landskab
Mt. Cook, New Zealand

Queenstown – byen for dig, der vil have et adrenalinkick

Kiwierne elsker adrenalinkick og man skulle tro at byen Queenstown var specielt bygget til formålet.
Det var New Zealænderne, der opfandt bungy jumpet, og i Queenstown kan du bl.a. springe hele 134 meter ned, kun med en elastik om benet. Det er det højeste bungy jump i hele New Zealand. Hvis et enkelt bungy jump ikke er nok kan du da også prøve kræfter med jetboating- og rafting, paragliding, skydiving og riversurfing, hvor du i våddragt flyver ned af Kawaru River på noget, der ligner opvaskebakker. Du kan bruge tid på bjergbestigning, stå på ski om vinteren, eller ro i kano og kajak på den store sø. Mulighederne er mange, så det er kun lysten og pengepungen, der kan sætte en stopper for hvor meget du kan nå at prøve.

Jetboating Huka Falls New Zealand Sabbatår
Prøv Hukafalls Jet i Taupo, New Zealand

Klimaet i New Zealand

Selvom NZ ligger på den sydlige
halvkugle skal du ikke regne med at få sol og sommer året rundt. Ligesom i Australien har New Zealand, sommer når vi i Danmark har vinter og omvendt. Landet strækker sig over flere forskellige klimabælter og vejret er derfor meget omskifteligt. Husk derfor at pakke rygsækken efter forholdende. Det mest optimale, vil være hvis du har en masse lette lag på, der er nemme at tage af og på. I Auckland på Nordøen er der en gennemsnitstemperatur på 23 grader om sommeren og 14 grader om vinteren.

Delfiner New Zealand
Svøm med delfiner i Kaikoura, New Zealand

 

Vores anbefalinger til oplevelser når du rejser til New Zealand

Bay of Islands – Oplev den fantastisk natur og de lækre strande i toppen af landet. Du kan f.eks. leje en kajak og udforske det skønne område

Queenstown – Som skrevet længere oppe, må du ikke gå glip af denne by hvis du kommer forbi
New Zealand. Her kan du prøve en masse forskellige ting, der alle har det til fælles at de giver dig et kæmpe adrenalinkick.
Det er desuden en ungdommelig by med mange festglade mennesker.

Rotorua – Bedre kendt som ”Rottenrua”, fordi der lugter af rådne æg (bogstaveligt talt). Her kan du stifte bekendtskab med Maorikulturen og de skønne varmekilder.

Kaikoura – Er en lille by, men STEDET hvis du vil på hvalsafari og se kaskelothvaler eller hvis du vil svømme med delfiner. Tit ser du også flere hundrede delfiner, svømme omkring båden, hvis du vælger hvalsafari.

Tongariro National Park – Du må ikke besøge New Zealand uden at besøge denne fantastisk flotte park. Området har været brugt til filmoptagelser af Ringenes Herre (Mount Doom). Du kan desuden, hvis du har friske ben, vælge at bestige Mount Doom, og opleve en storslået udsigt.
Franz Joseph – Gletschervandring. Du må heller ikke snyde dig selv for den fantastiske mulighed: at vandre i gletschere i jakke, shorts og pigsko.
Milford Sound – Den mest berømte fjord i New Zealand er 2 km bred og 22 km lang. Stejle, høje klipper går lodret ned i det rolige vand, og langs klippevæggene er der nogle overdådige vandfald

Tongario Crossing New Zealand
Billede fra Tongario Crossing i New Zealand

Transport i New Zealand

Hvis du rejser som backpacker til New Zealand, kan vi anbefale at du køber et Kiwi Experience bus pas (http://www.kiwiexperience.com/). Du kan vælge forskellige bus pas, alt afhængig af hvor du vil hen og hvad du vil se. Chaufførerne hjælper desuden med booking af aktiviteter og overnatninger, du skal blot krydse dine ønsker af på en seddel, der bliver sendt rundt i byen. Det er en fantastisk nem måde at se New Zealand på, og du møder med garanti andre unge mennesker i bussen.

Kiwi Experience - Bus Transport New Zealand
Kiwi Experience busserne gør transport super fleksibelt i New Zealand

Vigtig viden om at rejse til New Zealand

Skandinaviske statsborgere, der har et gyldigt pas, får automatisk ret til at opholde sig tre måneder i New Zealand. Et visum er derfor ikke nødvendigt. Du skal dog huske at passet skal være gyldigt længere, end opholdet i New Zealand forventes at vare – dvs. mindst tre måneder. Det betyder at hvis du skal være der en måned, så skal passet ved ankomsten være gyldigt i mindst 4 måneder.
Prisniveauet i New Zealand, er som i Danmark, dog har de billiger fødevarepriser. Bemærk at møntfoden i New Zealand er NZ Dollars.

Vil du vide mere om New Zealand?

Hvis du ønsker flere oplysninger om New Zealand, kan vi anbefale at du køber en bog om landet. Her kan vi stærkt anbefale ”Lonely Planet New Zealand”, Politikens ”Turen går til New Zealand” eller andre lignende bøger omhandlende New Zealand. Det smarte ved at købe disse bøger er at de tit kan bytte dem undervejs på din rejse, således at når du f.eks. skal rejse fra New Zealand til Australien, kan du på rigtig mange hostels, bytte din bog om New Zealand, til en bog om Australien. Bøgerne indeholder desuden en masse gode råd, og tips til hvad du bør opleve, der hvor du nu befinder dig, i det fantastisk flotte land.

Derfor skal du tage til New Zealand!

New Zealand er et perfekt land at rejse i for førstegangsrejsende, og mulighederne er mange.
Sproget er engelsk, befolkningen meget flinke og vestlige, naturen er overvældende smuk.
Hvis du stadig ikke er overbevist om at New Zealand er landet for dig, skal du blot se nedenstående video om New Zealand. Hvis du efter den video ikke har lyst til at tage til New Zealand, bør du nok ikke tage afsted.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here