Home Arbejde i Udlandet Interview med Malene & Nicolaj, der lever som digitale nomader

Interview med Malene & Nicolaj, der lever som digitale nomader

0
Interview med Malene & Nicolaj, der lever som digitale nomader

Malene og Nicolaj er et århusiansk par midt i tyverne, der har valgt at rejse ud i verden efter endt uddannelse, inden de for alvor skal på jobjagt. Sammen driver de rejsebloggen JustBrowsing.dk, hvorpå de skriver omkring deres eventyr.

Fortæl kort om jeres livsstil og hvorfor i valgte at tage af sted:

Malene har altid været vild med at rejse, og med årene er denne passion smittet af på Nicolaj. I slutningen af 2015 valgte vi at trække teltpælene op derhjemme for en tid og tage til Sydøstasien, hvor vi nu rejser rundt på tredje måned og har planer om, at blive indtil slutningen af 2016. Vi har ikke en kæmpe opsparing i ryggen, men arbejder derimod undervejs. Igennem den sidste del af Malenes uddannelse, har vi brugt en stor del af vores fritid på online projekter, så drømmen om at rejse og arbejde undervejs kunne blive en realitet, så snart sidste eksamen var overstået.

Det korte svar på hvorfor vi valgte at tage af sted er, at vi simpelthen ikke kunne lade vær! Vores eventyr var på tegnebrættet i godt to år, før det kunne lade sig gøre og nu lever vi virkelig drømmen!

Malene Digital Nomade Sabbatår

Hvad har været den største oplevelse indtil nu?

Vi er det man kalder slow travelers og derfor tilbringer vi lang tid af gangen, på samme destination. Dette betyder dog på ingen måde, at vi ikke oplever en masse på vores vej og vi får svært ved at nævne den største oplevelse.

Vi var begge imponeret over vandfaldet på Koh Samui. Vi var tæt på slet ikke at tage dertil, da vi havde hørt meget blandede meninger om stedet. Men hvis man tager sig tiden til at kravle op langs vandfaldet og væk for de mange turister, så er det en helt fantastisk oplevelse. Gili Trawangan og vores mange snorkleture i det blå blå vand er også noget der står højt på begge vores lister. Og den guidede tur i Batu grotterne ved Kuala Lumpur, som vi var på for mindre end to uger siden, er også en af de ting der vil komme til at stå klart i vores hukommelse i mange år fremadrettet. Der er rigtig mange ting at vælge imellem, selvom vi kunne har været på farten ganske kort og vi er slet ikke i tvivl om, at der nok skal kommer mange flere til med tiden.

Vi er dog begge enige om, at hverdagen og den frihed der er i at kunne bestemme over sin egen arbejdstid, nok er den allerbedste oplevelse, vi nogensinde vil få!

Hvad har I lært på jeres tur indtil nu?

At have tålmodighed og tage tingene som de kommer! Det har til tider været frustrerende at arbejde fra destinationer med utallige strømafbrydelser, meget varierende internet og lange ventetider på ting der virker meget nemme og ligetil. Man lærer at arbejde når mulighederne er til det, og slappe af og tager sig en dukkert, når strømmen går for tredje gang inden for en time.

Vi har lært en masse andre brugbare ting både om os selv, hinanden og vores fremtid og vi kan slet ikke vente med, at skulle opleve og lære en masse mere i løbet af 2016!

Digital Nomade i Sabbatår

Hvad er jeres fremtidsplaner?

Lige nu er det svært at svare på, fordi vi ikke ved hvor vi er i forhold til f.eks. vores arbejde om bare få måneder. Men vi regner med at vende næserne hjemad omkring jul igen, så vi kan fejre jul med vores dejlige familier. Efter dette skal Malene på jobjagt, så hun kan få lidt erfaring, imens Nicolaj overvejer at forsætte som freelancer.

Hvad fremtiden bringer vil vi vente at se på, for lige nu nyder vi bare friheden, solen og nuet!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here