Home Frivilligt Arbejde Interview med Janne, der har været volontør på Zanzibar

Interview med Janne, der har været volontør på Zanzibar

0
Interview med Janne, der har været volontør på Zanzibar

Fortæl kort om dig selv og hvor du har været volontør

Jeg hedder Janne og er netop vendt hjem efter fire fantastiske måneder i Tanzania, Afrika. Jeg har det sidste år haft har et sabbatår, efter jeg i sommeren 2015 blev student fra Varde Handelsskole og Handelsgymnasium.

I foråret 2016 fra februar til juni tog jeg med Zanzibar Højskolen til Tanzania i Afrika, på deres volontørprogram Hands on Zanzibar. Her arbejdede jeg tre gange i ugen som frivillig lærer på to forskellige lokale skoler. Jeg underviste børn i alderen 10-14 år i engelsk og matematik. Sammen med en volontørveninde planlagde vi selv undervisningen fra gang til gang, og havde for det meste selv ansvaret for klassen.
Ud over at arbejde som frivillig lærer gennem Zanzibar Højskolen, så var jeg også en del af en højskole i udlandet, som har været helt fantastisk. Her har jeg oplevet et unikt sammenhold, og jeg har deltaget i de forskellige højskoleaktiviteter som dykning, safari og festlige stunder.

Hvad var din største oplevelse?

Min største oplevelse har uden tvivl været at opleve, hvor stort et energiniveau børnene har. Aldrig i mit liv havde jeg troet, at jeg ville møde så glade (og larmende) børn, som jeg gjorde. I starten var det en stor udfordring, fordi vi simpelthen ikke kunne styre dem og skabe ro i klasserne, men efterhånden blev vi bedre til at acceptere og takle uroen. For selvom det var en stor barriere for at kunne lære børnene det vi havde planlagt, så skabte det også en begejstring i vores sind, at møde så glade børn.
I forlængelse af dette vil jeg sige, at en anden stor oplevelse har været at møde en befolkning i Afrika, som faktisk har det rigtig godt, og som er åbne og utrolig gæstfrie.

Hvad bidrog du til via din indsats?

Som nævnt tidligere var det en udfordring at undervise børnene på grund af den enorme uro, som der var i klasserne. Selvfølgelig vil jeg mene, at jeg har lært klasserne lidt engelsk, som jeg håber de vil få glæde af. Når det er sagt, så synes jeg, at det vigtigste jeg har bidraget til, har været smil, leg og glæde. Vi har brugt meget tid på at lege med børnene, hvilket uden tvivl har skabt smil på læberne hos både dem og os, og som har været en vigtig kulturudveksling.

Hvad har dit ophold lært dig?

Mit ophold har lært mig, at være åben og udadvendt i mødet med nye mennesker og en anderledes kultur. Tingene er ikke altid så sort og hvidt, som det fremgår i medierne.
Jeg har fungeret, som en der skulle lære fra mig og undervise andre, men faktisk tror jeg, at jeg er den der har lært mest.

Hvad er dine fremtidsplaner?

Mit ophold på Zanzibar Højskolen har kun givet mig lyst til at rejse mere og derfor er planen lige nu, at jeg skal have endnu et sabbatår og forhåbentlig ud og opleve mere af verden. Jeg er ikke nået så langt med uddannelsesplaner, men på et tidspunkt, når jeg er klar, så kunne jeg måske godt tænke mig at læse noget pædagogik kombineret med psykologi – men nu må vi se, hvad tiden bringer.