Home Lande Australien

Australien

0
Australien

Du kender helt sikkert nogen, der har rejst i Australien. Landet ”Down Under” er nemlig verdens 6. største land – målt på areal –mens de blot har omkring 23 millioner indbyggere.

Men hvorfor er det lige at mange vælger at tage til Australien? Det vil vi med denne artikel forsøge at give dig et svar på.
Det der fanger mange danskere ved Australien er den ”vestlige kultur” og de flinke mennesker, der i væremåde minder meget om os danskere. Derudover har Australien et dejligt klima, og byder på rigtig mange muligheder ift. oplevelser. Vi har kort beskrevet nogle af de mange grunde til at man skal rejse til Australien.

Bondi Beach, Sydney, Australien

Strand & Surf i Australien

Australien er kendt for at have nogle af verdens bedste strande, og en masse af dem. Over 11.000 for at være mere præcis. Du er derfor ikke helt uden valgmuligheder, hvis du gerne vil finde en lækker strand i dette storslåede land.

Hvis du samtidig er ude på at lære at surfe, findes der et stort udvalg af surfer skoler op langs østkysten. Hvad enten du har prøvet at surfe før, eller aldrig nogensinde har stiftet bekendtskab med det, bør du prøve at surfe i Australien.

Dykning i Australien

Ud for Australiens kyst ligger verdens største koralrev kaldet The Great Barrier Reef. Revet strækker sig 2.300 km. parallelt med Australiens Nordøstkyst, og kan faktisk ses helt ude fra rummet. Dette enorme koralrev er et af de steder, der indeholder flest forskellige dyr og organismer. I The Great Barrier Reef kan du se både koraller, havskildpadder og hajer – mulighederne er altså mange, og Australien er helt sikkert enhver dykkers paradis.

Scuba Diving i Australien
Dykning i Australien

Sydney – Vigtigste by i Australien

Selvom Sydney ikke er Australiens hovedstad, er det den vigtigste by i Australien. Sydney får år efter år besøg af flere millioner turister, som bruger Sydney, som indgangsby til Australien. Det er da heller ikke uden grund at Sydney er den mest kendte by i Australien. Af seværdigheder kan blandt andet nævnes Sydney Opera House, Sydney Harbour Bridge og den store lækre Bondi Beach. Hvis du besøger østkysten på din tur til Australien, skal du helt sikkert tage et par dage i Sydney.

Sydney Operahus

Outback i Australien

Omkring 75% af Australiens befolkning bor på østkysten, da det er næsten umuligt at bo i outbacken. Grunden til at mange turiser alligevel vælger at rejse hertil er grundet de mange dyr og den vilde natur. De fleste turister der vælger at rejse ud i outbacken gør det ligeledes for at se Ayers Rock, som er en kæmpemæssig sten der er 350 meter høj og 3,6 km i længden. Ayers Rock er desuden velkendt for dens måde at skifte farve på, alt afhængig af hvordan solen rammer – den bliver halvt rødglødende. Ligeledes skifter den farve når det regner, her bliver den nemlig sølvgrå, den skinner næsten på lang afstand.
Klima

Australien er et helt enormt stort land, og det gør selvfølgelig at klimaet er meget forskelligt alt afhængig af hvilket område du er i. Den nordlige del af Australien har et tropisk klima med regnsæson fra mellem December-Marts og 6 måneder frem. Der er i denne periode ofte oversvømmelser, så det er værd at planlægge din tur til Australien efter hvordan klimaet er, der hvor du skal hen. Den sydøstlige del af Australien har et subtropisk klima hvor regnen er fordelt over hele året.
Det er dog værd at bemærke at Australien ligger på den sydlige halvkugle, og de har dermed sommer når vi har vinter og omvendt.

Generelt om Australien

Australien er landet du skal tage til hvis du vil have strandliv, dykke, og opleve højere temperaturer året rundt. Landet er forholdsvis dyrt at rejse i som backpacker, og det nærmer sig danske priser. Rejser du med en eller flere, kan I med fordel købe eller leje en bil, da det er dyrt (Set med backpacker øjne) at bo på hostels. Alt i alt er Australien dog et rigtig godt lande at rejse rundt i for første gangs backpackere.

Ting du bør opleve i Australien

Ayers Rock – Kom ned og se den enorme sten skifte farve, et syn du aldrig glemmer

Ayers Rock Australien

Sydney – Sydney byder på rigtig mange forskellige ting, og som vi tidligere har nævnt, er der en grund til at de hvert år får millioner af turister forbi

Fraser Island – er verdens største sandø, der har både vilde dingoer og helt azurblå ferskvandssøer

Whitsundays

Whitsunday Islands – Hvis du ikke har hørt om Whitsundays før, bør du lige Google det. Billederne taler næsten for sig selv – men det er altså over 70 tropiske øer som er placeret i Great Barrier Reef

Surfer camp – Surfing er enormt populært i Australien, og de mange strande gør det til det perfekte
land at lære at surfe. Spørgsmålet er bare ved hvilken strand du ønsker at lære det?

The Great Barrier Reef – Verdens største koralrev bør opleves. Hvad enten du vil dykke eller snorkle bør, du gøre det her, hvis du skal til Australien
Husk inden du rejser

Great Barrier Reef Australien

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om Australien kan vi stærkt anbefale at du køber en bog om landet. Her kan vi stærkt anbefale ”Lonely Planet”, Politikens ”Turen går til” eller andre lignende bøger omhandlende Australien. Det gode ved disse bøger er at du tit kan bytte dem undervejs på din rejse, således at når du skal rejse fra Australien til New Zealand, kan du på mange hostels bytte din Australske Lonely Planet, til en New Zealandsk Lonely Planet. Bøgerne indeholder en masse gode råd, og tips til ting du bør opleve, hvor end du befinder dig i landet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here